Translate

27. јул 2021.

Храмовна слава Манастира Светих архангела у Ковиљу


У понедељак 26. јула 2021. године у Kовиљу, Његово Преосвештенство Епископ жички Г.Г Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светих Архангела у Kовиљу, а саслуживали су: протојереј Драган Стевић, намесник пожешко-ариљски, јереј Зоран Стевлић, парох кушићки, и јереј Јован Kушић, парох ковиљски, уз присуство монаха и монахиња као и не малог броја верног народа.                           

   Владика нас је данас подсетио, у својој беседи, да наш хришћански живот уподобљавамо животу анђела. Сав наш труд јесте у стицању непролазног блага. Сатана је отпао од Бога и поставио јер је сматрао себе вишим од Бога. Бог нам даје спасење и Сатана би се спасао да се покајао пред Богом. Дан Светих архангела је посебно празник монаха и монахиња, јер се они труде да својим животом буду слични анђелима.

   Ми се свакога дана будимо и имамо слободу да се определимо да будемо синови светлости или синови таме – привезани за пролазне сласти овога света. Уколико се не будемо држали Божијих заповести нећемо се спасти. Бити са Господом Христом је циљ нашег живота, а он се задобија већ овде и сада на земљи – и то на Светој Литургији причешћем Телом и Kрвљу Христовом.

   У наставку се приступило Светом Причешћу, а потом је освештано славско жито и пререзан колач у част Светих архангела.

  Јереј Јован Kушић

   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар