Translate

8. октобар 2018.

Духовна радост у Манастиру Никољу

У Недељу 19. по Духовима, 07. 10. 2018. године, када Српска Православна Црква прославља Преподобног Симона Монаха, Светог краља Владислава и Преподобног Давида српског, у Манастиру Никољу под Kабларом прослављена је монашка слава – имендан протосинђела Давида (Васиљевића), сабрата ове свете обитељи.
   Свету Литургију је служио високопречасни протојереј-ставрофор Милош Васиљевић, парох и управник православног Духовног центра у Kраљеву. Богослужење је додатно улепшано појањем гостујућих ученика првог разреда Богословије Светог Саве у Београду. Након причешћа монаштва и верног народа Светим Тајнама, пререзан је славски колач у славу и част Преподобног Давида српског (Димитрија Немањића), након чега се пригодном беседом отац Милош обратио свим присутнима и честитао оцу Давиду монашку славу. Славље је настављено у манастирској трпезарији на трпези љубави коју је припремила игуманија Јелисавета (Драгојловић) са сестринством уз пуно љубави и труда.
   У току трпезе отац Давид се обратио присутнима краћом беседом током које се захвалио народу на доласку, и поучио их како требају увек у мислима и срцу имати Господа и непрестано му благодарити на свему што нам дарује.

    Предраг Перовић
    извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар