Translate

9. октобар 2018.

Нови број Православља - новина Српске Патријаршије

   Нови број Православља - новина Српске Патријаршије доноси извештаје из Диселдорфа са устоличења Његовог Преосвештенства Владике франкфуртског и све Немачке г. Григорија и Требиња са наречења и хиротоније изабраног Епископа захумско-херцеговачког Димитрија.
   Из Политике преносимо интервју Његовог Преосвештенства Владике бачког др Иринеја са којим је разговарала Јелена Чалија.
  Славица Лазић пише о поражавајућој и алармантној чињеници наше стварности – расте број зависника од дроге међу младима, нарочито међу онима у школском узрасту. У тексту под насловом: „Народе српски, прогласи Дан стида“, мати Анастасија, игуманија манастира Девич, говори о данашњици на Kосову и Метохији.
   Са професором Православног богословског факултета Универзитета у Београду др Владиславом Пузовићем разговарао је Благоје Пантелић.
   О важним догађајима из живота наше Православне Цркве: освећењу обновљеног манастира Стањевићи у Митрополији црногорско-приморској на 680-годишњицу постојања; освећењу темеља српско-руског храма и духовно-културног центра у Бања Луци; прослави шест векова постојања манастира Kаменац у Епархији жичкој, изградњи и освећењу Спомен-храма Светог Стефана Високог на планини Јагодњи, а у част и спомен обележавања стогодишњице Великог рата, битке на Дрини и Мачковом камену.... читајте у новом броју Православља.

    извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар