Translate

13. децембар 2014.

СИМПОСИОН О ЖЕНСКОМ МОНАШТВУ, Манастир Жича, 1- 4. септембар 2011.

   у штампи:

У манастиру Жичи, у оквиру обележавања 800 година постојања, у септембру 2011. године одржан је Међународни духовни-научни симпосион о женском монаштву.

   Симпосион је окупио тридесетак предавача и око три стотине гостију из Србије и иностранства. Желећи да оставимо трајни траг о Симпосиону којим је обновљено свеправославно самосазнање нашег монаштва и који је посведочио све јаче прожимање и преношење монашких искустава наших помесних Цркава, са благословом Епископа жичког г. Јустина, предајемо јавности на увид овај видео запис. Три двд диска у једном паковању садраже свих 25 предавања, богато илустрованих фотографијама и видео записима. Предавања су преведена на српски језик, а титлована на грчки, руски и француски језик. Верујемо да ћемо вам не само веродостојно пренети оно о чему је овом приликом било речи, већ да ћете и ви доживети лепоту и радост сусрета и искуство јединства и саборности Цркве Христове.
Запис који је пред вама изражава и нашу наду да ћемо се опет и опет окупљати и разговарајући о ономе што нам је заједничко, славити Једнога у Тројици Господа Нашега Исуса Христа коме нека је слава у векове векова. Амин.

 извор:Манастир Жича

Нема коментара:

Постави коментар