Translate

10. септембар 2019.

Духовно вече у Манастиру Враћевшници

                                                  
   У предвечерњим сатима 6. септембра, у Манастиру Враћевшници, благословом Епископа жичког Господина Јустина, а у организацији сестринства, пријатеља манастира, као и Kултурног центра Горњег Милановца, одржано је духовно вече на коме је говорио наш уважени академик Матеја Бећковић. Тема духовне вечери је била “О српској духовности“.
   Овај духовни скуп је одржан у трпезарији манастира, која је била премала да прими све заинтересоване, па је велики број људи пратио програм и предавање у порти преко разгласа. Програм је започео молитвом, затим обраћањем директора Kултурног центра Драгана Арсића, певањем етно групе “Црнућанка“ па обраћањем нашег познатог академика Матије Бећковића.
   Уз многобројан народ скупу су присуствовали, представници општине, протонамесник Драган Ђорем, архијерејски намесник таковски, протојереј Миодраг Анђелић, старешина цркве у Горњем Милановцу, свештенство намесништва таковског, бројни привредници горњомилановачке општине као и директори културних, образованих и других институција Горњег Милановца.
   Наш велики академик, својом беседом и песмама, подсетио нас је на почетак настанка српске Цркве, посебно говорећи о великом јубилеју 800 година Српске Цркве који славимо, историји нашег народа од Светога Саве и Хиландара, преко Обреновића и Kарађорђевића до данашњих дана.
   Након дивне духовне вечери дружење је настављено уз трпезу љубави и богопријатни разговор са нашим уваженим академиком.

   Протојереј Ненад Бајић,
   парох савиначки
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар