Translate

28. јануар 2017.

Светосавске свечаности, ОШ „Ратко Митровић“ Чачак

   Основна школа „Ратко Митровић“ из Чачка ове године други пут за редом организатор је и домаћин манифестације „Светосавске свечаности“.
   Циљ њеног одржавања јесте ширење духа Светосавља међу децом и одраслима кроз радионице, трибине, предавања и концерте који се одвијају у школи неколико недеља пред празник Светог Саве и бивају крунисане Светосавском академијом.
   Ђаци ове школе заједно са својим суграђанима, наставницима и родитељима имали су прилику да уживају у концерту  Црквене поезије из „Духовне лире“ Светог Владике Николаја Велимировића. Под управом вероучитеља Ђорђа Радојковића  концерт су извели ученици Средње Музичке школе „Др Војислав Вучковић“.
   Њихов наступ био је прожет молитвом  као и духовним поукама како и ми да следимо пример Светог Саве и пронађемо пут који води у живот. Песме попут: Небеска Србија, Знаш ли ко те  љуби силно, Славимо те Христе Боже драги, Помози нам Вишњи   Боже, Господе  Боже мој и Говори Господе само су неке од изведених ове вечери.
   Живећи у времену духовне обамрлости, насушно нам је потребно да пред собом  увек имамо лик нашег духовног оца Светог Саве. Прича  о Светом Сави је најдужа прича коју прича Српски народ, а та прича не стари нити се умара и све  што причамо само су њена поглавља.
Захвални Богу и Светом Сави, радујемо се што су ово духовно сабрање увеличали и бројни свештеници заједно са старешином Храма Вазнесења Господњег Оцем Мирославом Петровим.
„Светосавске свечаности“ собом носе низ образовно васпитних активности прожетих духом Светосавља, а овај концерт био  је само један њихов део.

   Вероучитељ Иван Ћурчић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар