Translate

21. новембар 2020.

Навечерје крсне славе Епископа жичког Г. Јустина

У навечерје крсне славе Епископа жичког Господина Јустина, а на тужни дан за читаву Српску Православну Цркву, јер се  упокојио наш поглавар Патријарх Иринеј, у Храму Светога Саве у Kраљеву служено је вечерње богослужење са Петохлебницом.


   Вечерње богослужење је служио архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, уз саслуживање протођакона Александра Грујовића и ђакона Стефана Милошевског. На „Входу“ служашчима су се придружили протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, протојереј Иван Радовановић, старешина Храма Светог Василија Острошког на Берановцу, протојереј Радоја Сандо и протонамесник Дејан Марковић. Kада се кружни опход завршио сви заједно смо свечано и узвишеним гласовима појали ранохришћанску химну „Свјете Тихиј“ која потиче од свештеномученика Атиногена који је мученички пострадао почетком IV века у време цара Диоклецијана. Свети Василије Велики ову песму назива „предвеченим благодарењем (Евхаристијом)“, и заиста је дивно када се из мноштва грла ово славословље узноси пред Престол Божији.

   Владика Јустин је благосиљао плодове изложене на Петохлебници, а о. Ненад Илић је произнео отпуст богослужења и потом миросао народ који је учествовао у богослужењу.


  Ђакон Стефан Милошевски

   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар