Translate

21. новембар 2020.

МОЛИТВА СВЕТОМ АРХИСТРАТИГУ МИХАИЛУ

 

   Господе Боже, велики Царе Беспочетни, пошаљи, Господе, Архангела Твог Михаила на помоћ слугама Твојим (имена), избави нас од непријатеља наших, видивих и невидивих. О Господњи Велики Архангеле Михаило, излиј мир и благостиње на рабе Твоје (имена).

   О Господњи Велики Архангеле Михаило, што демоне уништаваш, запрети свим непријатељима нашим који се боре против нас, учини их као овце и уништи их као прах пред лицем ветра.

   О Господњи Велики Архангеле Михаило, шестокрилни Први Kњаже и Војводо Небеских Сила, Херувима и Серафима, и Свих Светих!

   О Предивни Архангеле Михаило, чувару неизречених Тајни Божијих, буди нам Велики помоћник у свему: у увредама, у жалостима, у тузи, у пустињама и на распућима, на рекама и на морима тихо пристаниште.

   Избави нас, Велики Архангеле Михаило, од свих лажи ђаволских, увек услиши нас грешне слуге Твоје (имена), молећи Тебе и призивајући име Твоје Свето, похитај у помоћ и услиши молитву нашу.

   О, Велики Архангеле Михаило! Победи све противнике наше Силом Часног Животворног Kрста Господњег, Молитвама Пресвете Владичице Богородице и Светих Апостола, и Светитеља Николаја Чудотворца, Светог Пророка Божијег Илије, Светог Андрије јуродивог, Светих Великомученика Никите и Евстатија, и Светих Светитеља, Преподобних, Мученика, и Свих Светих, и свих Небеских Сила. Амин.

   О, Велики Архангеле Михаило, помози нама грешним слугама Твојим (имена), избави нас од земљотреса, потопа, огња, мача, од изненадне смрти и од свакога зла, и од свакаквог врага лажљивог, којег бура наноси и од лукавог избави нас, Велики Михаиле Архангеле Господњи, сада и увек и у векове векова. Амин.

   Свети Архистратиже Божји Михаиле са свим Небеским Силама, молите Бога за нас!


(Ова древна молитва написана је у припрати Чудовог манастира у Kремљу-Москва)

Нема коментара:

Постави коментар