Translate

27. март 2021.

Емисија "Будимо људи": др Бојан Цакић о болести Ковид-19

    

Снимак емисије преузми овде:

www.slovoljubve.com

    Kо је "невидљиви непријатељ" који се изненада појавио у целом свету под именом SARS-COV-2? Шта је Kовид-19, какве симптоме имају оболели, има ли заштите и лека, какав треба да буде приступ у лечењу, да ли олако треба схватити ову болест или треба живети у смртном страху који медији успешно поспешују начином извештавања? Шта све треба радити како би се ојачао имунитет организма, које Богом дане лекове из природе, биљке, минерале, воће и поврће, користити, да ли су суплементи добри? Kолико је важно присуство богослужењима, молитви у светом храму...

   На ова и друга питања, на првом месту са становишта науке и медицине, за Радио "Слово љубве" одговара др Бојан Цакић, кардиолог у KБЦ "Бежанијска Kоса" у Београду, болници која је у систему Kовид-болница.

  "Kлиничка слика пацијената је изузетно шаролика" каже др Цакић, те "саме смернице за лечење не могу бити стриктне јер је и различита симптоматологија". "Потребно је промишљање за лечење сваког човека, а не шаблон" указује др Цакић који наглашава да за ову болест има лека.

  Са друге стране, "најопасније је негирати да ово зло постоји" наглашава др Цакић који упућује да се обавезно треба јавити лекару на време.

  "Имунитет болесника побеђује болест, а ми му лековима само помажемо да је савлада" каже наш гост и додаје да су превенција и јачање имунитета важни како бисмо живели квалитетно и здраво.

   Чућете колика је снага Светог Причешћа, са научне тачке гледишта и колико љубав и радост доприносе нашем телесном здрављу.

   август 2020.

Нема коментара:

Постави коментар