Translate

12. март 2021.

Милорад Дурутовић, МОЛИТВЕНИ ЖАНР И СВЕТОСАВСКА ДУХОВНОСТ У ДЕЛИМА СРПСКИХ ПЕСНИКА, Сенима блаженопочившег митрополита Амфилохија, Чачак, 3.3.2021.

преузми везу Радија Светигора:


   Удружење "Ирмос" из Чачка постоји од 2019. године, а бави се организацијом: трибина, промоција и предавања на разне теме, из области: културе, духовности, историје, умјетности, образовања и науке.
   Иако се њихов рад у времену епидемије корона вируса сусреће са разним изазовима, тешкоће превазилазе са пуно упорности и љубави.
   Њихов труд и залагање препознат је и од стране градске управе у Чачку, као и институција културе у том граду, које се труде да им у склопу својих могућности изађу у сусрет и помогну, како простором, тако и другим материјалним потребама.
  Овога јутра гост нашег радија је била председница Удружења „Ирмос” вероучитељица Ирена Чоловић, са којом смо разговарали о досадашњим активностима „Ирмоса”, али и плановима за будући рад.
   Прилику за разговор смо искористили и за подсећање на предавања блаженопочивших митрополита Амфилохија и владике Атанасија, на Богословском факултету у Београду, која је наша саговорница почетком деведесетих година пратила као млади студент.

12. март

Нема коментара:

Постави коментар