Translate

7. јул 2015.

Прослављена храмовна слава манастира Јовање


Манастир Јовање, који се налази на левој обали Западне Мораве на Каблару, прославио је храмовну славу, Рођење светог Јована Претече – Ивањдан, 7. јула 2015. године. Тим поводом архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин уз саслужење архимандрита Тимотеја (Милићевића) и протосинђела Саве (Илића). У литургијском прослављању овог великог празника, својим појањем, учествовао је и хор храма светог пророка Илије у Мачкату.
   Након причешћа многобројног верног народа и монаштва из околних овчарско-кабларских манастира и ломљења славског колача, владика Јустин се, честитавши сестринству славу, обратио вернима надахнутом беседом говорећи о чудесном рођењу и животу светог Јована Претече. Оно шта је говорио и како је живео свети Јован Претеча и Крститељ Господњи јесте путоказ свима нама како се задобија Царство Небеско.
   Настојатељица, мати Теодора, је са својим састринством припремила славско послужење за све оне који су дошли да са својим Епископом узнесу благодарност Господу и светом Јовану за оваква окупљања у славу Божију и спасење душа наших.

   извор: ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Нема коментара:

Постави коментар