Translate

16. август 2016.

Пазимооо! Слушањеее!

    Приликом свог Вазнесења на небо Господ заповеда својим ученицима, свети апостолима, да крсте све народе у име Оца и Сина и Светога Духа. Новокрштени постају чланови и сутелесници тела Христовог, које је Црква.
   Манастир Студеница је духовно завештање, духовна бања препорода наших светих ктитора, преподобних Симеона, Саве , Симона монаха и мати нам Анастасије (Немањић), место поклоњења, очишћења, обновљења, гора Сион за сведобронамерне људе у васељени.
   На дан великомученице Ефимије, у недељу 24 јула, у нашем древном манастиру крстили смо децу: Лазара , Алексу, Симону и Сергија од родитеља Влатка и Лане Владисављевић који живе у Гетебургу ( Шведска). Као у прва времена крштење је обављено у склопу свете литургије, а новокрштени су се први причестили.
   Овим чином постали су чланови Цркве и надамо се и молимо се да ће достојно носити име хришћанско у своме срцу, а тиме и пројављивати и другим народима о својој вери и о своме народу. Нека тако буде. Амин.
   Неколико дана после крштења, мајка мале Симоне снимила је ћерку како „пева службу“ комбинујући возгласе и певничко одговарање.  Снимак је ОВДЕ

   Монах Силуан Грујовић
   извор: www.manastirstudenica.rs

Нема коментара:

Постави коментар