Translate

25. август 2016.

Прослављен празник Светих Зосима и Јакова Туманских

   Празник Преподобних туманских отаца Зосима и Јакова свечано је прослављен 21. августа у манастиру Туману.
   Уз присуство неколико хиљада верника Свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени Епископ браничевски др Игнатије уз саслужење Преосвећеног Епископа тимочког г. Илариона. Саслуживало је преко тридесет свештенослужитеља и ђакона.
   Након ломења славског колача и читања светог Јеванђеља вернике је поучио епископ Игнатије, посебно се осврнувши на значај подвига за спасење, истакавши при том подвижнички живот светих Зосима и Јакова.
   Својим присуством прославу је увеличао др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, као и представници Општине Велико Градиште.
   У братској љубави сабрали су се и многобројни монаси из наших манастира широм Србије, и то архимандрити сисојевачки Матеј, буковски Козма и суковски Серафим са братијом, братија манастира Средиште, као и јеромонах Варнава, духовник манастира Раковца, игуман нимнички Макарије, игуманије - ћелијска Гликерија, горњачка Вероника, ковиљска Агрипина, грабовачка Ирина, радошинска Митродора, златеначка Параскева, као и сестре из миљковске обитељи.
   По светој Литургији приређена је трпеза љубави и послужење за све присутне.

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар