Translate

24. јануар 2018.

Божићна приредба за децу у парохији Светог владике Николаја у Чилеу

   У суботу, 13. јануара 2018. године, у парохијској сали цркве Рођења Пресвете Богородице Антиохијског Патријархата одржана је Божићна приредба за децу коју су отворили парох цркве Франциско Салвадор и старешина парохије Светог Николаја Српског јереј Душан Михајловић.
   Организатор ове манифестације већ по устаљеној традицији била је попадија Елина Михајловић. Празничном концерту претходио је месец интензивних припрема: писање сценарија, пробе са малишанима и одраслим учесницима програма, избор музичке пратње, припрема певачких и плесних нумера, као и израда сценских костима. Сви учесници су се озбиљно припремали за наступ како би публици била показана незаборавна, јарка и весела, али истовремено озбиљна и дубока сценска представа која је за основу имала јеванђелску историју о рођењу Богомладенца Христа.
   У току представе публика је имала прилику да чује руске народне песме Рождество Христово, Анђео је долетео и Ова светла ноћ, традиционалне Божићне песме на шпанском Тиха ноћ и Божић, као и песму Светог владике Николаја Анђели певају у пратњи Милана Ненина, који је иначе био задужен за музичку позадину представе.
   На крају представе деци су подељени Божићни поклони, а сви присутни су позвани да се окупе ради заједничке фотографије.

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар