Translate

8. јануар 2018.

Монашење у Никољу кабларском

Тек онда кад Богу даш своје срце, то јест самога себе, буди уверен да ћеш му дати све.

   Навечерје Рођења Христовог- Бадњи дан, у Никољској обитељи је био испуњен радошћу.
   Његово Преосвештенство Епископ жички  г. Јустин началствовао је литургијским сабрањем уз саслуживање игумана манастира Вазнесења архимандрита Тимотеја и протојереја-ставрофора Милоша Васиљевића. Литургији је присуствовало монаштво и свештенство наше Епархије и многобројни верни народ. Посебан печат великом празнику донело је монашење две искушенице. Новопострижене монахиње Доротеја и Јована су прибројане никољском сестринству.
   У беседи након Јеванђеља Епископ је поучио да је човек поставио јаз између себе и Бога,  по својој слободној вољи изабравши да се удаљи од Творца. Превазилажење овога се налази у обраћању Богу и  ближњима, да би узрасли у меру висине раста Христова. Сви ми људи смо призвани да се у заједници спасавамо трпећи и носећи бремена једни другима.
   Новопостриженим монахињама Епископ се обратио:  “Молитвено призивам благодат Божију на вас које сте својом вољом и љубављу изабрале овај пут, да се на њему  спасавају. Има много путева који су благословени, али ово је пут најузвишенији, пут трновит, пут којим се спасавате, не само ви него сви ваши, у дому, сва ваша фамилија и сви они који вас знају. И зато, пошто сте призване на ово велико дело нека се светли светлост ваша пред људима и да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега који је на небесима.“
   Сестре су уготовиле трпезу љубави и са својим дивним гостима поделиле још лепих тренутака.

   Сестринство манастира
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар