Translate

21. јул 2017.

3D панораме руских светих места

3D панораме руских светих места
Погледајте панораме на сајту http://rossia3d.ru/
 
Владимир Ештоки, фотограф онлајн православног журнала „Фома“, креирао је нови сајт са 3Д панорамама различитих православних светилишта у Москви и у другим градовима и селима Русије.

Сајт тренутно пружа панораме десет светих места:

Црква Нерукотворене иконе у Убори: Ова црква у московском региону је позната као „Испод звона“. Она комбинује традиционалну архитектуру руског белог камена и иновације западноевропске архиетектуре. Такве цркве карактерише декоративност и осветљеност, у контрасту са комбинацијом црвених зидова и белих урезаних детаља.

Савино-сторожевски манастир: Манастир је основан 1398. године крај Звенигорода, 30 миља од Москве, од стране Светог Саве Звенигородског Чудотворца, другог сина Великог московског кнеза Светог Димитрија Донскога.

Вазнесењска црква у Елпатјеву: Племићки посед, племићки парк и црква Вазнесења Господњег у Елпатјеву, која се налази на обали реке Волге, заједно чине предиван споменик руске природе, историје и културе.

Високопетровски манастир у Москви: манастир је основан 1315. од стране Митрополита кијевског Владимира и Митрополита све Русије г. Петра. Помиње се у писаним изворима из 1317. године. Главни део манастирског архитектонског комплекса је саграђен у 17. и 18. веку. Манастир су затворили бољшевици 1929. године.

Новодевички манастир у Москви: Манастир је основао Велики војвода Василије III 1524. године у част Смоленске иконе Мајке Божје у знак захвалности за преузимање Смоленска 1514. године.

Црква Покрова Пресвете Богородице у Черкизову: Црква је саграђена 1903. године по нацрту архитекте В.П. Десјатова. Главни олтар је освећен у част Покрова Пресвете Богородице. Десни олтар је посвећен Светом Николи, а леви Светом Сергију Радоњешком.
Радоњеж: Радоњеж су основали Словени у 11. веку у области река Волге и Олхе.

Благовештењска црква: Црква у селу Благовештење помиње се у писаним текстовима 1587. године.

Црква Богојављања и Светог Владимира у селу Бородино: Место Богојављанске цркве у Николско-Богојављанском позната је од 16. века. Према традицији села Челобитева, које је у то време припадало Светотројицко-сергејевској лаври, дрвена црква била је саграђена и освећена у част Сретења.

Крутицко подворје у Москви: Кнежевско село Крутицки налази се на древном путу који води до Коломне над Рјазаном, а који је био веома важан за Москву. У данима оснивања манастира, лева обала реке Москве била је веома стрма (крутим) па је манастир који је основан у 13. веку добио назив по њој.

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар