Translate

10. јул 2017.

Житије Светог Мардарија у слици и речи

 Живот Светог Мардарија Либертивилског и Свеамериканског
                                 Житије Светог Мардарија у слици и речи
     Поводом наступајуће 100 годишњице од доласка Светог Мардарија Либертивилског у Северну Америку и његовог несебичног изгарања у проповедању Речи Божје на овом континенту, православна издавачка кућа Orthodox Lighthouse је припремила његово житије намењено православној омладини у Америци.
   Књига Живот Светитеља Мардарија Либертивилског и Свеамериканског издата је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа источноамеричког г. Иринеја. Текст на српском језику је приредио ђакон Јован Аничић. Превод на енглески језик је урадио свештеник Алекса Мићић, уз додатне корекције Епископа источноамеричког Иринеја. Илустрације су рад јелинске илустраторке Ангелики Делехе (Angeliki Delecha). Ова илустраторка даровитог и прецизног покрета је у потпуности успела да кроз своје боје дочара житије нашег Светог Мардарија.
                                  Житије Светог Мардарија у слици и речи
   Живот Светитеља Мардарија Либертивилског и Свеамериканског прати хронолошки најважније догађаје из његовог живота, инсистирајући на светости која је красила његов живот. Књига има и мапу света, да би наши млађи читаоци што боље разумели куда је све крочила Мардаријева света стопа. Речник мање познатих речи помаже у јаснијем разумевању историјских, библијских и богословских израза. Графички дизајнер г. Бранислав Нинковић из Београда је уложио пуно енергије и талента да би књига добила овакав изглед. Књига је објављена на српском и енглеском језику.
   Жеља издавачке куће Orthodox Lighthouse се састојала у томе да се на један скроман начин одужи Светом Мардарију за сва доброчинства која је чинио. Осим тога, овом књигом желимо да поучимо своје млађе читаоце широм Америке да човекољубиви Господ прославља сваког ко Христа Бога сведочи свим бићем својим. Баш као што је то препознао у лику новојављеног Мардарија.
   Светитељу Оче Мардарије моли Бога за нас грешне! Амин!

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар