Translate

10. фебруар 2018.

Стазом учитеља љубави- Пета воштаница духовном оцу

Емисија сећања на блаженог спомена Оца Луку (Анића) поводом пете годишњице од његовог упокојења.
ЗВУЧНИ ЗАПИС ПРЕУЗМИ овде
   О нашем драгом оцу Луки говоре његов духовни отац- Високопреосвећени Митрополит Амфилохије, Преосвећени Владика Јован (Ћулибрк), Архимандрит Бенедикт (Јовановић), Протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић, Протојереј-ставрофор Радомир Никчевић и Добрана Богдановић, а ту је и текст сећања монахиње Теодоре из манастира Ваведење у Београду, места где је душа оца Луке крштена.
   Ова Воштаница, уз пету годишњицу од упокојења оца Луке, проткана је његовим духовним поукама, којима је обогатио наше душе и срца као и програм нашег Радија “Светигора“ и писмима која нам шаљу наши драги пријатељи и слушаоци који су га воЛели, слушали и познавали или упознавали уз програм нашег Радија.
   У емисији можемо чути и песму “Зашто милозвучно звоне звона Дајбабског Светог Симеона” коју је Јеромонах отац Серафим Петковић из манастира Свете Тројице у месту Бјеле Воде код Љубовије, посветио оцу Луки.
   Емисију, молитвама оца Луке, уредила и водила Слободанка Грдинић уз несебичну помоћ драгих људи који су познавали и воЛели оца Луку, који су учествовали у емисији или помогли својим молитвама, саветима и љубављу како би се саборно сетили учитеља љубави.

   извор: svetigora.com

Нема коментара:

Постави коментар