Translate

7. мај 2016.

Прослављена манастирска слава у Враћевшници

   На дан Светог Великомученика Георгија, храмовне славе и заштитника манастира Враћевшнице,благословени смо још једном Архијерејском посетом нашег Владике г. Јустина.
   Након свечаног дочека, служена је Света Архијерејска Литургија, на којој су Епископу саслуживали архимандрит Дамјан (Цветковић),секретар ЕУО, архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесења, надлежни парох протонамесник Божидар Бован и протођакон Александар Грујовић. Литургији су присуствовали високопреподобни игуман Јован из манастира Вујан, високопреподобна игуманија Јелена из манастира Жиче са сестрама и велики број верног народа.
   По прочитаном Јеванђељу, Владика је надахнуто беседио о Васкрсењу Христовом, о Светом Георгију и другим мученицима као истинским сведоцима живе вере у Васкрсење и примерима који нам показују да кад заиста верујемо не постоје овоземаљске препреке које нас могу спречити да задобијемо Царство Небеско.
   После Литургије и свечане литије око Храма, Епископ је пререзао славски колач, честитавши настојатељици манастира монахињи Ксенији и сестринству славу и пожелевши сваког добра од Господа.
   За славском трпезом, присутне је дивном беседом поздравио архимандрит Тимотеј, духовник сестара враћевшничких.


   протонамесник Божидар Бован
   извор:eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар