Translate

24. јануар 2015.

Изложба дуборезних радова Епископа Јустина

 


                                     
Народни музеј у Краљеву домаћин је изложбе дуборезних радова Епископа жичког г. Јустина која је отворена вечерас у 19 часова. У културном делу програма говорио је архимандрит студенички Тихон (Ракићевић), након чега је наступио хор Свети Архиђакон Стефан при храму Свете Тројице у Краљеву. Част да отвори изложбу припала је Градоначелнику града Краљева г. Томиславу Илићу. Од уважених званица издвајамо Епископа тимочког г. Илариона који је у пратњи архимандрита манастира Буково Козме (Радовића) и братије увеличао ово културно сабрање.  Поставку можете погледати до 3. фебруара.
 

иди на везе: КАТАЛОГ ИЗЛОЖБЕ

ВИРТУЕЛНИ ОБИЛАЗАК ИЗЛОЖБЕ

извор: eparhija-zicka.rs
24.1.2015.

 Преосвећени епископ жички г. Јустин (Стефановић), пред чијим скулптурама стојимо, започео је свој уметнички рад истовремено када се определио за монашки живот. Монашки живот, у свом тајанственом смислу, израз је једне непрекидне чежње човекове душе за сусретом са Богом. Богочежњиви монах призван је да својим животом служи своме Творцу и ближњима. По речима руског режисера Андреја Тарковског (Андре́й Арсе́ньевич Тарко́вский, 1932-1986) ни уметник не угађа себи, и он служи другима. Он је увек слуга који непрестано настоји да се одужи за дар који му је чудом дат .
На изложби под називом …И у векове векова представљена су дела која су руком епископа Јустина углавном настала у протеклих неколико деценија. Сви радови изведени су у дрвету, топлом и меком вајарском материјалу, често сретаном и у народној и у црквеној традицији.

извор: Народни музеј, Краљево

Нема коментара:

Постави коментар