Translate

24. јануар 2020.

Истинска Црна Гора, 23. јануар / СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ / БЕРАНЕ ЈЕ ЧВРСТЕ ВОЉЕ ДА САЧУВА БОГОМОЉЕ / ОВО БЛАГО КОЈЕ НАМА ОСТАВИШЕ НАШИ ПРЕЦИ САЧУВАЈМО И МИ СВОЈОЈ ДЕЦИ / БРАЋО, ПАМЕТ У ГЛАВЕ-СВИ СМО ДЕЦА СВЕТОГА САВЕ / САМО СЛОГА СВЕТИЊЕ СПАШАВА


                                           
Никшић
Котор
Манастир Острог
преузми везу:

Подгорица: Светим Василијем збраћени по светињи да живимо, да светиње не дамо и за дјецу да их сачувамо!
Крсни ход од Сутомора до Бара

преузми везу: 

Архиепископ михаловско-кошицки Православне цркве Словачке и Чешке: Са вама смо!

   Ваше Високопреосвештенство, драги и у Христу поштовани Авво и учитељу Митрополите Амфилохије, драга сабраћо будимљанско-никшићки владико Јоаникије и мученику за Истину владико диоклијски Методије, драга браћо и сестре, презвитери, ђакони, монаси и монахиње, вјерни православни народе Црне Горе!
Са великим болом у срцу пратимо овдје у Словачкој терор и нападе на све вас, који се дешавају ових дана у нама вољеној и братској нам Црној Гори, поводом покушаја атеиста и каријериста, политичара да опљачкају и оскврнаве васељенске светиње читавог Православља у светородној Црној Гори.
Хоћу да вас обавестим да читаво свештенство, ђаконство и вјерни народ у нашој михаловско-кошицкој архиепископији Православне цркве чешких земаља и Словачке, вас подржава у вашом апостолском и вјероисповедничком напору да се овај безбожни покушај, који је срам за једну европску државу у 21.вјеку, која хоће да се зове демократском, решава мирним путом. У исто време дубоко се клањамо свој браћи и сестрима, који су спремни да бране своје прадједовске светиње.
Молимо се за вас. Служимо за вас Свете литургије. Са вама смо. Христос Богочовек, који је победио таму, нека да да засије свијетлост Његова, братска љубав и мир у Црној Гори!

У Христу Распетоме и Васкрсломе Ваш

Архиепископ Георгије и сви свештеници, ђакони и Божији народ Епархије михаловско-кошицке, Словачка.
Цетиње

Отац Гојко Перовић: „Нема нама молитве без наше браће Цетињана нити има њима Црне Горе без нас“

Нема коментара:

Постави коментар