Translate

12. јануар 2020.

Божићни интервју са Његовим Преосвештенством Епископом нишким Г. Г. Арсенијем / Свеноћно бденије и Света архијерејска Литургија у част Светог Доситеја у Малом Саборном храму у Нишу

   У навечерје празника Светог исповедника Доситеја, Епископа нишког и Митрополита загребачког, у недељу 12. јануара 2020. године, у Малом Саборном храму у Нишу, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свеноћно бденије по Светогорском типику, а у наставку, у јутарњим часовима 13. јануара и Свету архијерејску Литургију.
   Преосвећеном Владики саслуживало је свештеномонаштво и свештенство Епархије нишке, а благољепију Богослужења допринели су појци српског византијског хора „Мојсије Петровић“ из Београда и монаси Манастира Успења Пресвете Богородице у Сукову.
   У току службе, прочитан је Синаксар који је у част Светог Доситеја саставио протођакон Далибор Мидић, а присутним верницима изнете су и мошти Светитеља на поклоњење и целивање.
Радио Глас Православне Епархије нишке је и ове године уживо преносио Свеноћно бденије и Свету Литургију, тако да су верници широм света ову велику молитвену радост могли да прате путем интернета.
Молитвама светог Владике Доситеја, Господе Исусе Христе Боже наш, помилуј нас!
 
Аутор: Медијско-информативна служба Епархије нишке и Радио Глас
Фотографије: др Михајло Лазаревић

Нема коментара:

Постави коментар