Translate

23. јануар 2020.

Молебан и Литија у Ивањици за очување светиња Српске Православне Цркве у Црној Гори


         „Ако сам Ја са вама ко ће против вас?“

                                     (кондак Спасовдана)
   У тешким временима страдања када се црни облак безбожне власти, лажне цркве и њених пророка наднео над Црном Гором претећи да отме и затре све што је православно, свештенство архијерејског намесништва моравичког са верним народом Ивањице и околних места пружили су своју подршку живом организму живога Бога верном народу Црне Горе у борби за очување српских православних светиња.
   У Храму Светог цара Kонстантина и царице Јелене у среду 22. 01. 2020. године са почетком у 17:00 часова служен је Молебни канон Пресветој Богородици. Након молитве старешина храма протојереј Синиша Раденковић обратио се речима да смо сведоци усвајања антихришћанског и антицивилизацијског закона који није ни прва ни последња неправда учињена хришћанима, и да на то морамо бити спремни да одговоримо. На крају је посебно истакао важност вере као наше победе која нас је држала и сачувала кроз векове.
   Предвођени свештеницима велики број сабраних верника кренуо је у молитвени ход улицама града носећи свеће, иконе и друга црквена обележја молећи се и уздајући се у милост Божију да силнике смири, неразумне уразуми и безбожнике приведе покајању.
   Црква је наковањ о који многи чекићи безбожништва ево више од две хиљаде година ударју. Чекићи се истрошише а Црква Христова коју ни врата паклена неће надвладати и даље је у пуном сјају.
   Недаће које су задесиле верни народ у Црној Гори треба све да нас тргну из духовне поспаности и учврсте у вери и борби за наше светиње.
   „Да ли ће се у битку ићи не одлучује се по томе колика сила прети, већ колика се светиња брани“. Молитва је наше „Овим побеђуј“ и свако ко је изабрао Христову страну изабрао је и Победника и у овој борби и страдању за српске православне светиње, јер ако је Он са нама ко ће против нас.

  Ђакон Иван Ћурчић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар