Translate

24. јануар 2020.

Молебан и литија у Чајетини


Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. Г. Јустина у Чајетини је одржан Молебан са литијом улицама ове варошице 22. јануара 2020. године са почетком у 17 часова. Молебан и литију организовало је братство Храма Светог архангела Гаврила у Чајетини. Присуствовало је свештенство из околних парохија, сестринство Манастира Дубраве са својим духовником о. Данилом и мноштво верног народа из Чајетине и околних места.
Хладно јануарско вече није спречило народ да пружи подршку страдалном и обесправљеном православном народу Црне Горе. Благодат Духа Светога и Љубав Бога Оца окупила је народ на  молитву и заједничарење. Након молебана који је служен у Храму Светог архангела Гаврила свештенство, монаштво и верни народ литијски су прошли улицама Чајетине појући. Јереј Петар Лазић се по завршетку литије сабраном народу испред храма обратио, захваливши  се свештенству, монаштву и народу Чајетине и Златибора што су дошли и окупили се у толиком броју да, осим из храма и са улица Чајетине, упуте молитве Господу и покажу да, осим духовно, и физички подржавају страдални, мученички православни народ Црне Горе. Такође је поручио да је свима нама стало до светиња које православни народ Црне Горе брани и да ћемо остати уз њих и њихове светиње.
   У наставку, свештенство и верни народ су се послужили топлим напицима и уз дружење још неко време остали испред храма у Чајетини благодарећи Богу за све.

   Јереј Бојан Сујић
    извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар