Translate

27. јун 2021.

Зајечар, Промоција нове књиге презвитера Оливера Суботића "Тесла - духовни лик"

   Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, у организацији Духовно-мисионарског и културног центра Епархије тимочке, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару 25. јуна 2021. одржана је промоција нове књиге презвитера Оливера Суботића – Тесла: Духовни лик.

   Уважене госте представио је ђакон Урош Памучар, секретар ЕУО Епархије тимочке, а затим је Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион поздравио о. Оливера и његове сараднике похваливши њихов мисионарски рад и захваливши им се што су извојили времена и труда да буду драги гости Епархије тимочке нагласивши: „Ми вас радосно и чистог срца примамо овде, радујемо се вашем доласку, благодаримо за претходне и надамо се скоријим будућим сусретима“.

   Топлим речима добродошлице владике Илариона узвратио је о. Оливер који је подсетио на своје раније посете и објаснио разлоге због којег његове промоције увек крећу из Зајечара. Пошто је представио своје пријатеље и сараднике на пољу мисије Цркве, вероучитеље ђакона Стевана Јовановића и др Александра Милојкова, о. Оливер је у уводном делу представљања духовног лика Николе Тесле прво говорио како је уопште дошао на идеју да се бави духовношћу великог српског научника. Упознавши публику са темом коју је обрадио у својој новој књизи, реч је дао сарадницима од којих је сваки из свог угла присутнима изложио своје утиске о књизи.

   На крају промоције, презвитер Оливер Суботић објаснио је да књига Тесла: Духовни лик представља задужбинарски пројекат и да ће сва средства од њене продаје, укључујићи и ауторски хонорар, бити усмерена у Задужбину Петар Мандић.

   извор: eparhija-timocka.org

Нема коментара:

Постави коментар