Translate

14. јун 2016.

Епископ Атанасије (Јевтић) у манастиру Жичи

   У Недељу Светих Отаца са Првог Васељенског Сабора у манастиру Жичи је служена Света Архијерејска Литургија. Началствовао је умировљени Епископ Атанасије (Јевтић) уз саслуживање свештенства Епархије жичке. Појало је манастирско сестринство, уз молитвено учешће верног народа са овог краја, као и посетилаца који су организовано дошли у  манастир.
Епископ Атанасије је у беседи поучио присутне важности утемељивања себе у отачкој вери.      Она је увек жива, па је потребно да и ми такви будемо у њој. Сабор који предстоји на Криту би најпре требао да се осврне на дух Првог Васељенског Сабора, који је постао критеријум за све наредене. Саборност се непрестано пројављује у литургијском животу Цркве. Нико није изузет од провере себе у томе. Верни народ и свештенство Епархије жичке би то увек требају да имају на уму учећи себе саборности кроз јединство са својим Епископом Јустином. Њему се захвалио за благослов да служи у овој древној светосавској светињи.
   Након литургијског отпуста, Епископ Атанасије је провео извесно време у разговору са децом која су у великом броју дошла са разних страна у манастир Жичу. Сестринство манастира је са за присутне припремило послужење.

   јереј Александар Р. Јевтић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар