Translate

15. септембар 2017.

Нови број Православља - новина Српске Патријаршије

   Православље, бр. 1212, 15. септембар 2017. године 

   На насловној страници овог броја налазе се две фотографије новоустоличених архијереја Српске Православне Цркве. Њихово постављење на катедре поверених им епархија збило се почетком септембра 2017. године. У тринаесту недељу по Духовдану (3. септембра) устоличен је новоизабрани Митрополит дабробосански г. Хризостом (Јевић). Недељу дана касније, 10. септембра, устоличен је Епископ бихаћко-петровачки Сергије (Карановић). У овом броју Православља налазе се опширни извештаји о наведеним устоличењима.
                                              
   Пажњу читаоцима скрећемо и на интервјуе са академиком Владетом Јеротићем, протом Василијем Томићем - некадашњим уредником Православља, као и протојерејем Сергијем Јаношевићем, православним мисионаром на Сејшелима.
   Поред ових текстова, Вашој пажњи препоручујемо чланак Олге Михаиловић Благојевић о Септуагинти, превод Богољубиве историје Блаженог Теодорита Кирског који је дело Лазара Нешића, прилог Ане Марије Симоновић о Саборном храму Светог Саве у Висконсину, у Сједињеним Државама, као и чланак Јоване Пантелић о манастиру Рајиновац.
   У новом броју читаоци ће наћи и сталне рубрике о служењима Његове Светости Патријарха српског Иринеја, затим рубрике са вестима из културе, хришћанског света, наше помесне Цркве...

   остатак текста прочитајте ОВДЕ

Нема коментара:

Постави коментар