Translate

22. септембар 2017.

ЕКСКЛУЗИВНО: Tрејлер новог филма — Mалагурски брани Косово

   Док министар спољних послова тзв. косовске владе Енвер Хоџај прети да „Република Косово“ има довољно гласова за учлањење у Унеско, Борис Малагурски ради на свом новом филмском остварењу, које има за циљ да светској јавности представи српску Унеско баштину на Косову и Метохији, да објасни ко је угрожава и зашто она мора да остане баштина Србије.
   Снимљен уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију, Туристичке организације Београда и великог броја појединаца из земље и иностранства, који су несебично донирали за овај пројекат од државног интереса, филм о Унесковој баштини у Србији коначно има назив: Косово: Моменат у цивилизацији. Спутњик ексклузивно представља први трејлер новог филма редитеља и продуцента Бориса Малагурског:
   Тренутно у фази монтаже, филм ће домаћој и страној публици да представи колико је уска веза између манастира Косова и Метохије под заштитом Унеска, као бисера српске културе, и кључних догађаја из националне историје Срба, српске државности, односно живота Српске православне цркве. Малагурски позива све да се укључе у овај важан пројекат: „Нама је свака помоћ важна, јер што већи буџет скупимо, утолико ће квалитет филма бити већи, те уколико грађани желе да донирају, могу то да учине путем Пејпала“.

ЛИНК ЗА ДОНАЦИЈУ: www.paypal.com
Екипа филма на снимању у Дечанима
© Фото: Борсис Малагурски Екипа филма на снимању у Дечанима

   „Уједно ће на оригиналан, креативан, динамичан, истинит, непристрасан, медијски писмен, питак и професионалан начин да се промовише и значај тога да Дечани, Пећка патријаршија, Црква Богородице Љевишке и Грачаница задрже свој актуелни идентитет изворишта српске културе и остану под заштитом Унеска као део српске културне баштине на КиМ“, наводи Малагурски за Спутњик.
   Светска премијера филма планирана је за јесен 2017. године у Паризу, где је иначе и седиште Унеска, а Малагурски се нада да ће се јавити организатори који би били вољни да представе филм у светским метрополама попут Лондона, Њујорка, Москве и Пекинга, али и у другим градовима широм света. „Након тога, пласираћемо филм светским ТВ кућама, а са ’History Channel‘  и ’РТ‘, односно ’Раша тудеј‘, већ смо у контакту“, наводи Малагурски.
   Гледаоце ће кроз причу да води аустралијски водитељ Стефан Поповић, са којим је Малагурски и раније сарађивао у оквиру емисија „Револуција“ на телевизији Хепи и „Глобално“ на РТВ БН, а којег многи препознају из филма „Бићемо прваци света“, у којем је глумио. Сценарио за филм је написао млади дипломирани теолог Милош Нинковић, а директор фотографије је Младен Јанковић, иначе и директор фотографије филма „Београд са Борисом Малагурским“, као и многих других филмских остварења.
   „Много људи нам је помогло око овог филма и превише их је да бих их све набројао, они знају ко су, а та чињеница ми улива поверење да смо као народ спремнији да се супротставимо неправди која нам се и даље намеће. Уверен да ће филм Косово: Моменат у цивилизацији бити прекретница за негативну перцепцију о Србији коју многи гаје у свету, да ће странци схватити значај нашег вишевековног постојања на Косову и Метохији, али да ће и домаћа јавност сазнати много до сада непознатих и занимљивих чињеница о нашем доприносу светској цивилизацији“, навео је Малагурски за Спутњик.

   извор: beseda.rs

Нема коментара:

Постави коментар