Translate

17. август 2013.

ПАРАСТОС ПОВОДОМ 10 ГОДИНА ОД УПОКОЈЕЊА АРХИМАНДРИТА ПАЈСИЈА(ТАНАСИЈЕВИЋА)

иди на You Tube везу:

ПЧИЊСКИ МИРОТОЧАЦ
   У суботу, 20. јула 2013. године, када наша Света Црква прославља Свету мученицу недељу и Преподобног Тому Малеина, у манастиру Светог Прохора Пчињског,обележена је десетогодишњица од упокојења Архимандрита Пајсија (Танасијевића).
   Свету литургију, служио је Епископ врањски Пахомије, уз саслужење Архимандрита Методија Хиландарца, Архимандрита Јована (Радосављевића), Архимандрита вазнесењског Тимотеја, jеромонаха јежевичког Германасавиначког Партенија и суковачког Пајсија, као и свештенослужитеља и монаха Српске православне цркве, након чега је служен парастос.
   По завршетку парастоса, организован је разговор на тему  ''Сећања на Архимандрита Пајсија'' , где се први обратио Епископ Пахомије, а након тога учешћа су узели: Архимандрит Методије Хиландарац, Архимандрит Јован (Радосављевић), археограф Владан Тријић и проф. др Сунчица Денић.
   Поводом десетогодишњице од упокојења Архимандрита Пајсија приређена је и промоција књиге ''На божанској стражи''. Издавач књиге је манастир Светог првомученика и архиђакона Стефана у Горњем Жапском.
   Благочестиви верници који су присуствовали овом молитвеном догађају и овог пута, понели су духовну радост и благослове Преподобног Прохора Пчињског, и обновили своја сећања на упокојеног Архимандрита Пајсија.
Молитвеном сећању присуствовало је монаштво манастира ХиландараГргетега, Мрзенице, Вазнесења Господњег, Јежевице, Савинца, Миљкова и Сукова, а прочитано је и писмо игумана манастира Симонопетра са Свете Горе, оца Јелисеја.
 За све присутне, у конаку манастира Светог Прохора Пчињског, братство ове Свете обитељи приредило је трпезу љубави.
извор: www.svprohor.org

Нема коментара:

Постави коментар