Translate

17. мај 2017.

Златна медаља хора „Вазнесењски“ на „Мајским музичким свечаности“

   Мешовити црквени хор „Вазнесењски“ из Чачка учествовао је на Фестивалу „Мајске музичке свечаности“ који је одржан у Бијељини између 10. и 14. маја 2017. године. Након успешног учествовања на „ХорФест“ такмичењу у Ваљеву „Вазнесењски“ је наставио успехе и у Бијељини. Хор је у категорији А2 (црквени хорови) наступио 14. маја у цркви Светог Ђорђа и освојио прво место и златну медаљу, а наступио је извођењем „Гласом моим ко господу Воззвах“ (Псалм 141. и 12), „Причастенъ“ Маринковића и „Величанијем Светом Сави“. Овогодишњи жири чинили су  еминенти стручњаци Миодраг Говедарица, др Десанка Тракиловић и проф. Даринка Матић Маровић.
                               Фотографија корисника Мешовити црквени хор "Вазнесењски" Чачак
   „Мајске музичке свечаности“ је фестивал који се традиционално одржава од маја 2002. године у Бијељини. Идеја о покретању међународног хорског фестивала потекла је од проф. др Десанке Тракиловић, диригента СЦПД „Србадија“ и уметничког директора Фестивала. Извршни организатор је СЦПД „Србадија“ које је, својим угледом и бројним међународним наградама, успело привући реномиране хорове и најугледније диригенте из света хорске музике. Подршку у организацији Фестивала, како духовну, тако и материјалну, пружају Српска православна црква, град Бијељина и Министарство просвете и културе у Влади Републике Српске.
   Проглашење резултата, додела награда и концерт хорова победника 16. Фестивала одржано је испред манастирског комплекса посвећеног Светом Василију Острошком у присуству Његовог Преосвештенства Епископа Зворничко-тузланског Господина Хризостома, многобројног свештенства, монаштва и љубитеља музике.
                               Фотографија корисника Мешовити црквени хор "Вазнесењски" Чачак
   Хор „Вазнесењски“ посебно се захваљује Епархији жичкој и Његовом Преосвештенству Епископу жичком Господину Јустину, који је дао благослов за одлазак на Фестивал, као и граду Чачку на материјалној подршци.
   Благодаримо Господу на богоугодним гласовима хора и молимо Му се за даље успехе „Вазнесењског“.

   Вероучитељ Ђорђе Чоловић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар