Translate

13. јул 2020.

Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Ненад Величковић (1966-2020)


На празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла у здравственом центру Бањица (Београд), упокојио се у Господу вишедеценијски парох пожешки протојереј – ставрофор Ненад Величковић.
Манастир Вазнесење
   Отац Ненад Величковић рођен је 19. септембра 1966. године у селу Горевници. Основну школу завршио је у Мрчајевцима, а богословију у Београду. Благословом Божијим и руком Епископа жичког Господина Стефана, рукоположен је у чин ђакона, а убрзо у чин свештника децембра месеца 1990. Постављен је на парохију у Доброселици на Златибору. Године 1995. постављен је за првог пароха црквене општине Пожега, а од маја 1996. и за старешину исте цркве. Од тог тренутка отац Ненад уложио је огроман труд на изграђивању Цркве Божије у Пожеги, што се између осталог пројавило и у почетку изградње Цркве посвећене Вазнесењу Господњем у селу Расни надомак Пожеге. У њој је од оснивања до данас са страхом Божијим богослужио. Обављао је дужност архијерејског намесника пожешко–ариљског, као и вршиоца дужности намесника црногорског у периоду од 2015. до 2019. године.
   Отац Ненад је особиту пажњу посветио изграђивању православних храмова, но не заборављајући у исто време на израдњу живе Цркве Божије. Број чланова црквене заједнице у Пожеги са Црквом у Расни из дана у дан се повећава захваљујући труду оца Неше који је увек интересе Цркве стављао изнад својих. Народ у Пожеги памти изградњу храмова, унапређење богослужбеног живота, честа поклоничка путовања, заједничка окупљања и дружења, велику посвећеност својим парохијанима. Тешке тренутке и невоље заједно је преживљавао са својим народом . Материјално и духовно помагао је људима пострадалим у поплавама, људима у ромском насељу, а многобројни свештеници у окружењу памте помоћ његове руке.
   Отац Ненад се заразио вирусом корона који протеклих месеци прети читавој планети, те након кратког лечења у здравственом центру Бањица (Београд), његово тело није успело да се избори са опаком болешћу. Отац Ненад се преселио у наручје Господње на празник Светих апостола Петра и Павла.
   Опело оцу Ненаду биће извршено у среду 15. јула у 12 часова у Храму Светих равноапостолних царева Kонстантина и Јелене, где је протекле три деценије богослужио.

Братство Храма цара Kонстантина и царице Јелене у Пожеги
извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар