Translate

14. јул 2020.

Празничне изложбе дечјих радова у парохији вукушичкој

   Будући да на територији парохије постоје две цркве, и сабрање је било двојако. У Вукушици код Цркве Светог Јована Kрститеља у суботу 4. јула своје умеће показали су малишани из села Отроци, Вукушица и вранешког засеока Јелошница, док су деца из Вранеша у недељу 5. јула испунили порту код Цркве Светог Саве у Вранешима.
Њихов парох их је најпре у цркви упутио у тему и асоцирао их на широк спектар могућности да на њу одговоре, искористивши прилику да их подсети како се треба понашати у цркви, како узимати благослов од свештеника, али и зашто Света Литургија и Причешће треба да буду најважнији изрази живота сваког члана Христове Цркве. За адекватну музичку подлогу при реализацији овог до сада јединственог подухвата у три поменута села побринуо се парохијанин Срђан Ђуровић. Неколико родитеља је обезбедило послужење за децу, а велики допринос својим учешћем дали су учитељ Војкан Kоматина, учитељица Сузана Kоматина, али и васпитачица Јелена Веселиновић.
   Радови начињени у Вукушици били су изложени у црквеној сали након Свете Литургије на празник Рођења Светог Јована Kрститеља, а на Петровдан после литургијског сабрања у Вранешима, сабрани народ погледао је радове изложене у новој црквеној сали у Вранешима, која је у изградњи.
   Један од основних мотива био је да деца осете Цркву као простор заједништва, радости и приношења Богу дела руку својих. Нажалост, страх од ширења заразе условио је, вероватно, да литургијска сабрања на Ивањдан и Петровдан не буду у потребној мери посећена, али у овим дечјим активностима може се назрети нада да се таква врста страха у будућности превазиђе.

  Јереј Младен Миливојевић,
  парох вукушички
   извор: eparhija-zicka.rs
извор: Parohija Vukusicka

Нема коментара:

Постави коментар