Translate

2. јун 2015.

Константиново наслеђе 6, МРЕЖА ПОВЕРЕЊА(Проблем заједнице)

епизода 6, МРЕЖА ПОВЕРЕЊА 
(Проблем заједнице)

Православље нас подсећа: у времену владавине науке и технике, у времену привидне објективности, заборавља се да је оно што држи заједницу на окупу - вера, заборавља се да људи никако и не могу да живе без вере. Питање је само у шта или у кога верују. И модерна цивилизација изграђена је на сложеној мрежи поверења. О угроженом заједништву у времену нарастајућег индивидуализма о начинима његовог јачања, али и о особинама Цркве као заједнице, о њеном устројству, о празницима као важном начину обнављања заједништва – можете погледати у последњој, шестој епизоди серије “Константиново наслеђе” - “Мрежа поверења”

   Документарна серија КОНСТАНТИНОВО НАСЛЕЂЕ (Православна култура – ХХI век) направљена је је као дијалог Православне Цркве са Савременом културом света. Серија разбија уобичајене предрасуда да се о теми која интересује многе, нема скоро ништа рећи – јер је Црква „ван овога света“. Пре седамнаест векова хришћанство је у личности цара Константина ушло у чврст загрљај са светом. У загрљају којим је Црква повела свет ка вечности Божијег Царства, настала је православна култура, која још увек није довољно позната чак ни православнима. Том посебном културом бави се ова серија.
   У 6 једносатних епизода серија нас суочава основним проблемима на којима је „запела“ савремена цивилизација и одговорима на те проблеме које православље нуди. У првој епизоди тема је „проблем вредности“, у другој „проблем времена“, у трећој „проблем простора“, четвртој „проблем тела“, петој проблем „приче и језика“, шестој „проблем заједнице“.
   Серија је снимана по највишим стандардима за ту врсту програма, уз коришћење велике документације, снимања на градским улицама али и у црквама и манастирима Србије, уз учешће великог броја саговорника и игране сцене са статистима. Динамично монтирана са озбиљном постпродукцијом, серија КОНСТАНТИНОВО НАСЛЕЂЕ урађена је у продукцији Епархије нишке по идеји и благослову Епископа нишког Јована.

Сценарио и режија: ђакон Ненад Илић
Директори фотографије: Драган Ракићевић и Ђорђе Дружетић
Монтажа: Владимир Петровић
Музика: Александар Костић

Нема коментара:

Постави коментар