Translate

8. јун 2015.

Поклоничко путовање ученика ОШ "Kирило Савић" из Ивањице

   Са благословом оца Синише, намесника моравичког, 7. јуна 2015. год., ученици ОШ „Кирило Савић“ из Ивањице ишли су на поклоничко путовање овчарско-кабларским манастирима. Том приликом су посетили манастире: Благовештење, Ваведење и Вазнесење, а потом у повратку и храм Светог Ахилија у Ариљу и манастир Клисуру. Ходочашће су предводили вероучитељ Јован Кушић, професор историје Радомир Живковић и професор музичке културе Анита Пешић. Путовање је било уједно и едукативног карактера: ученицима је објашњен значај Цркве као Тела Христовог у свом историјском и духовном смислу а потом је објашњена и улога музике у животу саме Цркве.
   Са путовања су ученици понели несвакидашње утиске и изразили су искрену жељу да се путовање овакве врсте опет понови. Приликом посете поменутим манастирима, ђаци су осетили и обрадовали се гостопримству и љубави са којом су дочекани од стране манастирских обитељи.
   На децу је посебан утисак оставило устројство монашког живота, икона Богородице–Брзопомоћнице из манастира Благовештења, духовитост манастирског братства Ваведења као и посебан однос љубави према природи и свету.
   Предводници путовања, вероучитељ са наставницима, задовољни су коначним исходом овог поклоничко-едукативног путовања.

Јован Кушић, вероучитељ
извор: Епархија жичка

Нема коментара:

Постави коментар